Aranypatkó Fogadó
2020.01.27. Ma Angelika napja van.
50% kedvezmény az ünnepeltnek! >>
Aranypatkó Fogadó - Panzió és Étterem
9081 Győrújbarát, István u. 21.
+36 96 543 730

Bortúra

Borkóstoló, bortúra, borvacsora

A sokorói dombvidéken fekvő borvidék Magyarország egyik legrégebbi borvidéke, melynek történeti kezdete az Ókori római birodalomba nyúlik vissza napjainkig őrizve a kisparcellás szőlőművelés hagyományait. Szívesen kalauzoljuk Önt a változatos szőlőhegyek pincesorokkal tarkított települések felfedezésében.

Az Aranypatkó Fogadó közelében négy kiváló borospince is található, ahol borkóstolókkal, bortúrákkal színesíthetik a nálunk eltöltött időt! Három borászat, gyalogosan, pár perces sétával is megközelíthető.

Lehetőséget biztosítunk egy - egy pince látogatására, ahol a pincészet borásza tart Önöknek borkóstolót. Akár mind a négy győrújbaráti pincével egyeztetünk időpontot és megszervezzük Önöknek a bortúrát. Az Aranypatkó Fogadóban várjuk Önöket egy gourmet borvacsorára, ahol a pincék kiváló boraihoz hangolt, idényjellegű, minőségi alapanyagokból készült ételek kóstolójára kerül sor.

 

Deé Családi Pincészet

A kisérletezés és a folyamatos megújulás fontos eleme a pincészetnek, de ezzel együtt a technológiában is a hagyományok megőrzését, felelevenítését tartják szem előtt. Folyamatban van a Deé-bunker, azaz az új pince és feldolgozó üzem építése. Ezzel egyidejűleg a jelenlegi pince és családi ház továbbra is marad a borkóstolók kedvelt színtere. 

 


Ács György Pincészet

Az Ács család 12 hektáron gazdálkodik, az elmúlt néhány évben a teljes területet újratelepítették. A területen jellemző Olaszrizling mellett a Cserszegi fűszeres, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Zöldveltelíni, Irsai Olivér, Zeigelt és Merlot fajtákkal találkozhatnak. Kóstoltató termük 20 fő befogadására alkalmas.

 


Babarczi Pincészet

A Babarczi Szőlőbirtok majd' három évtizedes múltra visszatekintő családi vállalkozás. Első ültetvényüket 1980-ban telepítették családi házuk kertjében. Az ezt követő évtizedben elérték az 1 hektáros ültetvényméretet, valamint felépítettek és berendeztek egy 25 ezer liter kapacitású fahordós pincét. A folyamatos területnövelés eredményeként ma 55 hektáron gazdálkodnak, így a Pannonhalmi Borvidék egyik legnagyobb borászata.

 


Pécsinger Pincészet

A közel 50 hektáros termőterületről a legnagyobb gondoskodással és szakértelemmel termelt szőlőkből kiváló minőségű szőlőlevet, bio szőlőlevet állítanak elő.  Borok tekintetében a lédig kategória mellett rendkívül nagy odafigyeléssel, kézi szüreteléssel és a legmodernebb technikai berendezésekkel készítik prémium kategóriájú boraikat. A Pécsinger család már 1993 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és bor előállítással. 2014-ben elkészült az új feldolgozóüzem, melynek köszönhetően lehetőség nyílt prémium kategóriájú bor előállítására is. 
 
 

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

 
 A Fogadótol csak 15 perc autóútra Pannonhalmán található a Pannonhalmi Apátsági Pincészet. 
 
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el. A szőlő feldolgozásához illetve a bor érleléséhez tájba illő, a domborzati viszonyokat jól kihasználó komplexum épült, amely lehetővé teszi, hogy a Pincészetbe látogatók teljes betekintést nyerhessenek a borászati munkába és annak eredményeibe.
 
A fajtaszerkezetnek megfelelő pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas. Olyan rendhagyó borászati eljárást vezettek be, amely alkalmazott szőlőfajtáik magas minőségi potenciálját a legteljesebb mértékben megőrzi. Ennek alapja a négyszintes feldolgozó-épület, ahol lehetőség nyílik a gravitációs anyagmozgatásra. A fehérszőlő mustja a temperált korrózióálló acél erjesztőtérbe kerül, a kékszőlő erjedését fakádak és szabályozható hőmérsékletű fémtartályok szolgálják, a kierjedt vörösborok érlelésére pedig a hegy belsejébe nyúló pinceágak állnak rendelkezésre, de egyes fehérborok is ott érlelődnek kisfahordóban.
 

 

Címkék:
bor bortúra kóstoló pince
 
Sport - Bowling, squash, tenisz, paint ball
Kerti partyk
Pannonhalma - Bencés apátság
Kiemelkedő Szolgáltatás Kitüntetés
2017
Által Bemutatta Gohotels.com